назад

Інформаційно-правовий захід для безробітних

19 грудня з метою підвищення правової обізнаності громадян щодо своїх прав, у Золотоніській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар з питань зайнятості населення, в якому взяла участь працівник Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Жалобна.
Захід розпочався з ознайомлення осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, з їх правами та обов’язками. Фахівець з профорієнтації центру зайнятості Надія Журавльова повідомила про державні гарантії у сфері зайнятості, стан сучасного ринку праці та перелік соціальних послуг, які надає служба зайнятості.
Особливу увагу приділено питанню легалізації трудових відносин. Учасники семінару розглянули питання щодо переваг легального працевлаштування, проаналізували у чому полягає різниця між трудовим договором та цивільно-правовою угодою. Обговорили таке явище, як торгівля людьми, що є наслідком нелегальної трудової міграції та як їй протидіяти.

Розглянуто питання гендерної дискримінації у трудових відносинах. Ознайомлено з Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», який є основоположним нормативно-правовим актом, що спрямований на досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та ліквідації дискримінації за ознакою статі.

Наприкінці заходу присутніх ознайомлено з послугами Золотоніського місцевого центру з надання БВПД та порядком отримання безоплатної правової допомоги.
Всі бажаючі отримали консультації та інформаційні матеріали системи БПД і проекту «Я маю право!».