назад
21.12.19

Правове виховання школярів

19 грудня головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Сергій Михлик спільно з начальником Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області Іваном Тищенком  провели для учнів 8-11 класів Золотоношківської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів інформаційно-правовий захід виховного характеру на тему: «Булінг – стоп насильству».

Відповідно до статистики, Україна перебуває в першій десятці країн Європи за поширеністю булінгу серед 11-15-річних школярів. Торік 67% українських дітей або були жертвами, або кривдниками, або свідками булінгу. Чверть із них безпосередньо зазнали цькування, 48% цих дітей нікому не розповіли про пережите.

Фахівець бюро провів з учням роз’яснювальну бесіду щодо булінгу та його негативних наслідків, зазначивши, що булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого не кожен знає, проте, у більшості випадків мав справу з цим явищем у дитинстві. Булінг – це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи осіб, з метою приниження, домінування, здійснення фізичного чи психологічного самоствердження. 

Також учні дізналися як протидіяти шкільному цькуванню, яка відповідальність за вчинення булінгу та  куди звертатися по допомогу.

Захід пройшов у форматі інтерактивного спілкування. Учні жваво обговорювали почуту інформацію та  задавали питання, які їх цікавили.

Проведення подібних заходів сприяє формуванню правосвідомості підлітків, виховання почуття відповідальності та популяризації законослухняної поведінки.