назад

Інформаційно-роз’яснювальну роботу провели фахівці систем БПД краю для засуджених осіб

54465Вкотре у співпраці з органами пробації фахівці системи безоплатної правової допомоги краю провели захід правопросвітницького спрямування серед осіб, з числа засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Захід мав на меті, перш за все, інформування такої категорії осіб про механізми реалізації та захисту їхніх прав, державні гарантії, якими, власне, вони можуть скористатися сьогодні, ознайомлення із діяльністю державних структур, які надають допомогу таким особам та інше.

Так, інформаційну бесіду з особами, засудженими до покарання без позбавлення волі провели начальник Путильського районного сектору з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Олеся Гордей, начальник відділу соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек та головний спеціаліст Путильського бюро правової допомоги Світлана Карапка.

Окрім інформування, учасникам заходу було надано правові консультації та роз’яснення, зокрема з питань виконання боргових зобов’язань та повернення кредитних коштів, можливих ризиків у договірних правовідносинах з банківськими установами, шахрайських дій з боку працівників зазначених сфер, способів їх уникнення тощо. Зауважимо, що учасники заходу були доволі зацікавленими та активно пропонували питання для обговорення та надання консультацій.

На завершення заходу кожному з присутніх було надано корисні інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу, а також контактну та довідкову інформацію про адреси, за якими необхідно звертатися для отримання такої правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Путила, вул. вул. Українська, 178. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).