назад
01.11.16

Інформаційний дайджест заходів бюро правової допомоги у Гребінківському районі

21102016univer1 2

21 жовтня 2016 року для відвідувачів Університету третього віку, що діє при Гребінківському районному територіальному центрі соціального обслуговування заступником начальника Гребінківського БПД Вікторією Маковецькою проведено семінар на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги».

Під час цього семінару присутнім було детально роз’яснено механізм отримання первинної правової допомоги, можливість доступу до безоплатної вторинної правової допомоги. По завершенні семінару відвідувачі Університету третього віку, які переважно є особами непрацездатного віку, зазначили, що отримана інформація про безоплатну правову допомогу для них є дуже корисною та актуальною, адже не кожен може собі дозволити звернутись за платними юридичними послугами.  Крім цього, представником бюро роздані листівки, які містять інформацію про бюро правової допомоги в м. Гребінка.

21 жовтня  працівники Гребінківського бюро правової допомоги з метою право просвітництва  провели зустріч з  учнями 9 та 11 класів ЗОШ №1 на тему: “Працевлаштування неповнолітніх”. Захід відбувся у приміщенні Гребінківської районної бібліотеки. Крім учнів були присутні працівники бібліотеки, які підготували виставку книг під назвою «Свої права ти добре знай».21102016dity

Під час зустрічі Анастасія Прошкіна поінформувала про порядок та особливості працевлаштування неповнолітніх осіб, поінформувала про тривалість робочого часу, види робіт, які забороняється виконувати неповнолітнім та  про особливості надання відпустки даній категорії населення. Наприкінці заходу фахівець бюро ознайомила із особливістю роботи юриста у системі безоплатної допомоги, а також наголосила, що на випадок порушення прав  неповнолітніх вони можуть звернутися  за захистом своїх прав і інтересів до бюро правової допомоги.

24 жовтня відбулося підписання меморандуму про співпрацю Гребінківського бюро із громадською організацією «Територія життя». Взаємодія  із громадською організацією буде націлена на розширення доступу до безоплатної правової допомоги, підвищення правової культури  та правопросвітництва громадян, адже організація співпрацює із соціальними категоріями громадян, що покращить соціальне сприйняття системи БПД мешканцями міста.24102016GO

Протягом 2-ї декади жовтня 2016 року працівниками Гребінківського бюро правової допомоги проведено ряд зустрічей із юрисконсультами державних органів та установ:   управління пенсійного фонду України у Гребінківському районі, апарату Гребінківської РДА, Гребінківського центру ПМСД.

Мета таких зустрічей полягала у визначенні питань, для вирішення яких громадяни найчастіше звертаються за правовою допомогою. Аналіз питань дасть змогу працівникам бюро, дослідивши чинне законодавство, досконало вивчити найбільш проблемні питання і, в подальшому, надати кваліфіковану юридичну допомогу. Також отримана інформація буде обов’язково врахована і висвітлена під час здійснення правопросвітницьких  заходів.