назад

Інформаційний семінар для учасників АТО за участі адвокатів системи БПД

16 червня 2017 року фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Сергій Брус та Тетяна Жалобна за участі адвокатів системи безоплатної правової допомоги – Юрія Побиванця та Миколи Некоза провели інформаційний семінар для учасників АТО.

Мета проведення заходу: надання інформації про правові послуги, які можуть одержати учасники АТО та особи, які претендують на отримання статусу учасника АТО в місцевому центрі, та інформування про соціальні гарантії (пільги) даної категорії.

zollatosem

Як виявилось, переважна більшість присутніх не знають, де вони можуть отримати консультацію та відповіді на свої питання.

В ході заходу були обговорені досить болючі питання щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, виплати щорічної одноразової грошової допомоги до 5 травня, роз’яснені питання санаторно-курортного лікування, проблеми пенсійного забезпечення та працевлаштування.
Крім того, присутнім було презентовано програму «Соціальна картка учасника АТО», створену за ініціативи Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО «Українці-разом!», яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей бути цілодобово захищеними та отримувати необхідну допомогу.

Соціальна картка учасника АТО «Українці-разом!» є інструментом, що за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дозволяє кожному власнику отримувати: безкоштовну правову підтримку; безкоштовне обстеження та надання медичних послуг, психологічну підтримку; знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах; освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

Також, серед учасників було поширено інформаційний матеріал «Як отримати соціальну картку?».
Учасники АТО брали активну участь в обговоренні актуальних питань та висловили вдячність за проведений змістовний захід.