назад
17.12.19

Інформаційний семінар для учасників АТО

12 грудня керівником Канівського бюро правової допомоги Оленою Васильченко спільно з начальником Канівського місцевого центру соціальних служби для сім’ї, дітей та молоді Валентиною Яворською проведено семінар для учасників АТО, які перебувають на обліку у Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості.
Присутніх поінформовано про те, що чинне законодавство містить низку нормативно-правових актів, якими передбачено пільги для учасників бойових дій, серед них: Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та людей з інвалідністю», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».
Відповідно до ст. 5 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасниками бойових дій є особи, які брали участь у виконанні бойових завдань задля захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з’єднань, об’єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях, як у воєнний так і у мирний час.
Перелік пільг для учасників бойових дій передбачений статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Працівник бюро розповіла присутнім про порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, нагадала про можливість отримання в бюро такої допомоги.
Наприкінці заходу забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни отримали роз’яснення і консультації на правову тематику з актуальних для них питань.
Розповсюджено тематичні буклети та доведено до відома присутніх графік роботи Канівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Канів, вул. Шевченка, 6, тел.: 3-69-62.