назад
05.05.17

Інформаційний семінар з питань праці в Охтирці

 2017 05 05 seminar  25 травня вчергове в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості проведено інформаційний семінар з питань праці для осіб, які тимчасово незайняті, фахівцями Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Валерієм Грабарем та Тетяною Гончаровою.

Учасникам надано  роз’яснення в доцільності дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, обговорювали дотримання вимог безпеки на підприємствах, установах, організаціях.

На семінарі було піднято питання щодо оформлення трудових відносин, важливість недопущення допуску до роботи громадян, трудові відносини з якими не укладені. Тетяна Гончарова повідомила: «Відповідальність за не оформлення трудових відносин лягає на керівника. Відповідальність може бути як адміністративна так і кримінальна».

Особливу увагу Валерій Грабар звернув на дотриманні державної соціальної гарантії в оплаті праці: з 1 січня 2017 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 3200 гривень.

 2017 05 05 seminar  1

Присутнім було роз’яснено, що мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну норму праці. Також під час семінару пояснено вимоги законодавства щодо своєчасності виплати заробітної плати, дотримання дисципліни праці, регулювання часу роботи та відпочинку.

 

Довідково: Охтирський МЦз надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.