назад

Інформація про безоплатну правову допомогу на колегії у Шосткинській районній державній адміністрації

ShM 180131 02Питання розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги останнім часом перебуває в площині активного обговорення керівного складу районів, які входять до території обслуговування Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


З цією метою 31 січня  директор
 Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма виступив на  засіданні колегії Шосткинської районної державної адміністрації з інформацією «Підсумки роботи Шосткинського місцевого центру за 2017 рік».

У ході виступу керівник центру  навів статистичні показники діяльності, успішні справи адвокатів, розповів про мережу мобільних та дистанційних консультативних пунктів, правопросвітницький проект  Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», нові категорії безоплатної вторинної правової допомоги.

«Задля розширення доступу громадян до фахової правової допомоги, місцевий центр разом з бюро правової допомоги  протягом звітного періоду розвивав мережу мобільних та дистанційних консультативних пунктів. За визначеним графіком жителі того чи іншого міста або села могли отримати безкоштовну правову консультацію та дізнатися про право на безоплатну вторинну правову допомогу. За минулий рік працівниками місцевого центру здійснено  179  виїздів мобільних консультаційних пунктів та забезпечено діяльність 27 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги. За отриманням консультації та роз’яснень з правових питань під час виїздів мобільних консультаційних пунктів звернулася  421 особа, до дистанційних пунктів – 353», – акцентував увагу директор  центру Микола Гудіма.

ShM 180131 01

Також директор центру розповів про зміни, які відбулися в законодавстві, а саме Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» , яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

ShM 180131 03

Після закінчення виступу перший заступник голови Шосткинської районної державної адміністрації Ігор Волинець відзначив роботу місцевого центру та подякував за плідну співпрацю в напрямку  роботи надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам АТО.

« Шосткинський місцевий центр тісно співпрацює з Радою ветеранів АТО Шосткинського району. Працівники центру беруть активну участь в заходах Ради ветеранів, допомагають вирішити правові проблеми учасників АТО в судовому порядку», – акцентував увагу Ігор Волинець.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

 

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців