назад

Громадськість Бердянська проти насилля та дискримінації за статевою ознакою

121212За ініціативою громадської організації «Жінка майбутнього» та Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, 25 січня поточного року, на базі Бердянської міської бібліотеки, відбувся «круглий стіл» за участю представників неурядових громадських організацій, соціальних служб, волонтерів та активістів задля обговорення ключових законодавчих змін в сфері запобігання та протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству, а також планування діяльності на 2018 рік з питань протидії поширення насилля.

Зазначений формат зустрічі та запрошені на неї – невипадковий. Як зазначила голова ГО «Жінка майбутнього» Наталія Копиця, проблема насилля є дуже гострою та актуальною для нашого суспільства, так як за статистикою лише у 2016 році, в нашій країні, від домашнього насильства загинула 601 жінка. Тому, запобігти цьому та досягти бажаного результату можна тільки разом, ефективно скоординувавши свої дії та окресливши ключові пріоритети діяльності.

Директор Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин детально поінформував присутніх про суттєві законодавчі зміни, які якісним чином повинні вплинути на ситуацію, щодо насилля та дискримінації за статтю в цілому. Окремо, керівник місцевого центру наголосив на тому, що жерти насилля отримали змогу звертатися до центрів з надання безоплатної правової допомоги за отриманням вторинної правової допомоги з усіх правових питань.  

З присутніми на заході представниками соціальних служб, які займаються вирішенням питань протидії домашньому насильству, надають допомогу жертвам насилля та проводять профілактичну роботу з кривдниками було знайдено механізм співпраці та взаємодії в питаннях надання безоплатної правової допомоги.

Важливо відмітити й той факт, що захід привернув увагу не тільки місцевої громадськості, а й спеціалістів інших міст, а саме представників всесвітньої організації освіти та ГО «Родина Кульпінга на Прикарпатті» з міста Івано-Франківськ, які завітали на захід.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • Адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,
  • Ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua,
  • Скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).