назад
03.03.18

Інформація щодо надання БВПД за рахунок держави особам, затриманим 3 березня біля Верховної Ради (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Третього березня у наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради у центрі Києві відбулися сутички між поліцією та учасниками протестів. За останніми даними кількість затриманих становить понад 100 чоловік. Наразі відомі імена 4-х затриманих правоохоронними органами за статею КуПАП 173 ч.1 (поширення неправдивих чуток). Список буде оновлюватися.

ПІБ затриманого Стаття Управління Поліції   Призначений центром адвокат 
Меншак Олеся Станіславівна КуПАП 173 ч.1 Печерське Свінціцький Ігор Анатолійович
Ковальчук Янна Юріївна КуПАП 173 ч.1 Печерське Свінціцький Ігор Анатолійович
Низенко Вікторія Вікторівна КуПАП 173 ч.1 Печерське Войтенко Катерина Олександрівна
Ліхова Любов Юріївна КуПАП 173 ч.1 Печерське Войтенко Катерина Олександрівна

Зазначимо, що у повідомленні Національної поліції України, розміщеному 03.03.2018 на офіційному веб-сайті зазначається: «На цей час до відділків поліції доставлено понад сотню осіб, які чинили спротив співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України».

Станом на 3 березня 2018 року з 09 год. 00 хв по 13 год. 00 хв. до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві крім зазначених 4-х затримань надійшло також, повідомлення від Голосіївського, Деснянського, Святошинського Управління Поліції – п’ять повідомлень за 185 ч.3 ККУ., одне повідомлення 289 ч.3 ККУ, а також одне повідомлення 115 ч.3 ККУ.

Звертаємо увагу громадян!

Регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють в цілодобовому режимі та приймають повідомлення про затриманих осіб, які передаються службовими особами, що здійснили затримання, а також, що важливо, членами сімей, близькими родичами затриманих осіб, які мають інформацію про затриманого або про те, що до нього не прибув захисник гарантований державою (ст. 59 Конституції України).

Особа вважається затриманою з моменту, коли вона силою або через підкорення наказу змушена залишатися поряд з уповноваженою службовою особою чи в приміщенні, визначеному уповноваженою службовою особою (стаття 209 Кримінального процесуального кодексу України).

Всі повідомлення приймаються на єдиний телефонний номер безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Адвокат прибуває до затриманої особи протягом двох годин. Необхідно пам’ятати, що до конфіденційного побачення з адвокатом затриманий має право не підписувати жодних документів та не говорити нічого з приводу підозри щодо себе (ст. 63 Конституції України).

Всі адвокати, які надають правову допомогу за рахунок держави, є незалежними і відібраними на основі відкритого конкурсу, такими, що віддано здійснюють активний захист відповідно до закону та правил професійної етики.

Важливо запам`ятати час фактичного затримання, вимагати його фіксації у протоколі затримання працівниками правоохоронних органів та повідомити про цей час адвоката.

Висловлюємо вдячність адвокатам, які співпрацюють з Регіональним центром з надання БВПД у місті Києві за оперативність реагування.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook         YouTube YouTube         Google Google+  тTwitter