назад

Інформацію про можливість отримання безоплатної правової допомоги мешканці сільської місцевості Менського району можуть дізнатись відвідавши фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти

зустріч фапи16 cерпня 2016 року з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги населення та згідно плану адвокаційної кампанії на серпень поточного року працівницею Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено робочу зустріч з головним лікарем Комунального закладу «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради та здійснено виступ перед працівниками фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів Менського району.

За попередньою домовленістю начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги (інтегратор) Менського місцевого центру з надання БВПД Альона Римар провела робочу зустріч з головним лікарем комунального закладу охорони здоров’я «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради Наталією Корнієнко. В ході зустрічі обговорено питання подальшої співпраці, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо отримання безоплатної правової допомоги.
По закінченню зустрічі на базі закладу охорони здоров’я відбулося зібрання співробітників фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів району, на якому виступила працівниця місцевого центру. Альона Римар розповіла присутнім про систему безоплатної правової допомоги, про роботу місцевого центру, послуги, що він надає, категорії громадян, які мають право скористатись послугами адвоката, за роботу якого сплачує держава.
Так як бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп, то для слухачів інтегратор місцевого центру детально зупинилась на питанні відкриття 1 вересня 2016 року бюро правової допомоги, його цілях і завданнях та попросила поділитись цією інформацією серед зацікавлених громадян.
З метою ознайомлення та поширення інформації серед жителів віддалених населених пунктів Менського району, а також за попередньою домовленістю про співпрацю з головним лікарем медичного центру лікарі ФАПів розмістять у приміщеннях фельдшерсько-акушерських пунктах оголошення про можливість отримання безоплатної правової допомоги від працівників Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та про відкриття бюро правової допомоги. Також медикам надано інформаційні буклети з контактами місцевого центру.роздатковий матеріал