назад

Мешканці Варвинського, Срібнянського та Ніжинського районів отримали безоплатну правову допомогу

P8101364Минулого тижня з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги населення та згідно графіку роботи консультаційних пунктів, працівники Ніжинського місцевого центру з надання БВПД організували виїзні прийоми громадян, провели скайп- консультацію, а також спілкувалися на вулиці з мешканцями Варвинського, Срібнянського та Ніжинського районів.

09 серпня 2016 року начальник відділу представництва Ніжинського місцевого центру Олена Сербін відвідала смт. Варву. У приміщенні Варвинського районного суду ( за адресою: смт. Варва, вул.Шевченка, 40) з 10:00 до 12:00 працював мобільний консультаційний пункт, де прийом громадян здійснювали юристи Ніжинського місцевого центру із залученням начальника відділу «Варвинське бюро правової допомоги» Юлії Коваленко. За правовою допомогою звернулося 2 особи, яким надали юридичні консультації з питань соціального забезпечення та договірного права. Після прийому громадян Олена Сербін провела робочу зустріч із головою Варвинського районного суду Олексієм Семенченком. В ході спілкування особлива увага була приділена обговоренню конкретних шляхів взаємодії Варвинського районного суду з представниками Варвинського бюро правової допомоги. За результатом зустрічі була отримана попередня домовленість про подальшу співпрацю, що спрямована на поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги, а також переадресацію осіб, які потребують такої допомоги. Працівники центру та бюро провели спільне вуличне інформування мешканців смт. Варва, де головним завданням було розповісти перехожим про відкриття Варвинського бюро правової допомоги, його функції та соціальну роль.
10 серпня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги працівниками Ніжинського місцевого центру спільно зі Срібнянською районною державною адміністрацією було проведено Skype-консультацію. Нагадуємо, що згідно із графіком роботи консультаційних пунктів Skype-консультація для мешканців Срібнянського району проводиться кожну другу середу місяця. За правовою консультацією до юристів Ніжинського МЦ звернулась 1 особа з питання прийняття та оформлення спадщини.
За підтримки депутата Ніжинської районної ради Віктора Радченка та на виконання плану адвокаційної кампанії на серпень щодо розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів, 10 серпня 2016 року працівники Ніжинського місцевого центру здійснили виїзний прийом громадян в с. Березанка та с. Черняхівка Ніжинського району Чернігівської області. До мобільних консультаційних пунктів, що знаходилися у приміщеннях селищних рад, за правовою допомогою звернулися 7 осіб, яким начальник відділу представництва Ніжинського місцевого центру Олена Сербін надала роз’яснення та юридичну консультацію з питань соціального забезпечення та договірного, податкового, земельного, спадкового права. Усім особам , які звернулися на прийом працівником центру були надані відповідні консультації та роз’яснення. Окрім того, на вулицях с. Березанка та с. Черняхівка проведено вуличне інформування громадян, під час якого всі бажаючі отримали інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу із зазначенням контактного телефону та адреси розміщення місцевого центру.
Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або зателефонувати тел.: (04631) 2-40-05. Також, можна цілодобово та безкоштовно у межах України отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.P8091358P8091363

P8091355