назад

Інформованість особистості як фактор реалізації права на правову допомогу

Найважливішими факторами, що визначають ефективність обізнаності людини є: інформованість особистості, її доступ до засобів масової інформації, необхідність отримувати необхідні знання й відомості про життєвоважливі сфери людського буття.

Саме з такою ціллю юристи Лебединського бюро правової допомоги відвідали населені пункти: с. Бишкінь, с. Малий Вистороп Лебединського району. Було проведено семінар у Маловисторопському коледжі імені П.С. Рибалка Сумського національного аграрного університету. Зустрілися з директором навчального закладу Володимиром Фединою та домовилися про співпрацю. 

Одразу користуючись нагодою провели правопросвітницький семінар для студентів коледжу.

Керівник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Івановрозповів підростаючому поколінню про можливість отримання безоплатної правової допомоги, соціальну програму Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх  прав. А  також про систему безоплатної вторинної правової допомоги, роботу Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, місцевих Центрів та бюро щодо надання вторинної і первинної правової допомоги, співпраці з громадськими (правозахисними) організаціями.

Також головний спеціаліст бюро Євгенія Логвіненко повідомила важливу інформацію, яка стосується реєстрації громадських формувань. Вона зазначила: «Рішенням  Міністерства юстиції України, з метою збільшення точок доступу до реєстрації громадських об’єднань, бюро правової допомоги наділено  функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації таких організацій. Створено доступні умови для легалізації громадських формувань». Наголосила, що таким же чином вноситимуть зміни у відомості громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема, це стосується громадських об’єднань.

Також відбувся семінар-нарада з сільськими головами району. У ньому взяли участь голова Лебединської райдержадміністрації, заступник голови районної ради та заступник голови райдержадміністрації. Представники органів місцевого самоврядування отримали роз’яснення з актуальних питань, що стосуються отримання безоплатної правової допомоги жителям сільської місцевості в Лебединському бюро правової допомоги.

Лебединське бюро правової допомоги чекає на вас за адресою: м. Лебедин, площа Соборна, 29.