назад

Розширення доступу до безоплатної правової допомоги дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

21.09.2016 - ditu-sirotu (1)16 вересня у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Віри, Надії, Любові» працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області спільно з Коростенським місцевим центром провели семінар для співробітників даного закладу та дітей-сиріт.

У центрі діти знаходяться протягом 9-ти місяців, поки їх батьки перебувають на примусовому лікуванні або вирішуються питання щодо позбавлення їх батьківських прав. Тому ці діти потребують уваги, розуміння та підтримки, як з боку держави, так і з боку працівників закладу. Під час зустрічі, працівники центрів з надання правової допомоги прагнули зрозуміло розповісти про можливість отримати безоплатну правову допомогу.     

Інтегратор Оксана Сергієнко розповіла про роботу Коростенського місцевого центру, роз’яснила місце знаходження центру та новостворених бюро правової допомоги.

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру Олена Герасименко більш детально зупинилась на правах та пільгах, які мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та розповіла про порядок та умови призначення адвокатів у кримінальних справах.

21.09.2016 - ditu-sirotu (2) 21.09.2016 - ditu-sirotu (3)