назад

Інформування депутатів Охтирської районної ради

22 вересня на черговій сесії Охтирської районної ради депутатам та присутнім нагадали про розширення можливостей місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Напрацьована практика надання допомоги кожному клієнту тепер закріплена нормативно, а відділ представництва місцевого центру має можливість складання процесуальних документів та представництва в суді.

  

Директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир розповіла, що відповідно до наказу Мін’юсту на місцеві центри з надання БВПД, у тому числі і на Охтирський, покладено функцію прийняття та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань.

 

Раніше, щоб створити громадське об’єднання, припинити його діяльність чи внести зміни потрібно було їхати до м. Суми у Головне територіальне управління юстиції у Сумській області. Нині ж це можна зробити на місцях. Тому, якщо ви маєте бажання здійснити вище перелічені дії, будь ласка, звертайтеся до Охтирського МЦ за адресою: вул. Перемоги,13. Директор додала, що спеціалісти нададуть як консультації, так і допоможуть у заповненні всіх необхідних документів для проведення реєстраційних дії.

Депутатам та сільським і селищним головам роздано інформаційні буклети: про створення громадського об’єднання; зміни до громадського об’єднання; припинення громадського об’єднання.