назад

Інформування населення, виїзний прийом документів та робочі зустрічі у м. Каневі

zatkaniv14 січня 2016 року головним спеціалістом відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги — Костогриз О.Г. та головним спеціалістом відділу попередньої роботи з клієнтами — Круть В.В. було здійснено виїзд до м. Канева з метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу та спрощення доступу до неї.

В спеціально організованому мобільному пункті, що розмістився в приміщенні громадської приймальні міськрайонного управління юстиції спеціалістами центру проводилося консультування громадян та прийом документів.

            З метою біль широкого ознайомлення громадськості з роботою центру було також проведено вуличне інформування громадян, шляхом роз’яснення права на безоплатну правову допомогу та роздачі буклетів.

            В цей же день у Канівському міськрайонному управлінні юстиції відбулася чергова робоча зустріч з начальником Канівського міськрайонного управління юстиції Парфенюк О.В. Учасники зустрічі обговорили робочі питання щодо інформування населення про діяльність центру. Результатом таких переговорів стали домовленості про співпрацю, яка, у свою чергу, сприятиме правовій допомозі населенню.

            За результатами зустрічі підписано Меморандум про співпрацю і взаємодію, що дасть змогу створити спільний механізм співпраці та взаємодії.

zolot2

            Також, в рамках розширення партнерських відносин та проведення інформаційної кампанії серед населення, відбулися робочі зустрічі з першим заступником міського голови м.Канева – Коломієць В.В., керівником апарату Канівської РДА – Тищенко Т.А. та керівником апарату Канівської районної ради – Сіренко С.В. Під час зустрічей сторони обговорили шляхи становлення та вдосконалення основного завдання центрів – створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом належного інформування та організації надання безоплатної вторинної правової допомоги. Працівники центру надали інформаційні буклети, щодо діяльності Золотоніського МЦ з надання БВПД, де зазначено перелік категорій громадян, які мають право на БВПД, відповідно до ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, види правових послуг, перелік галузей права, по яким надається допомога, контактні телефони та графік роботи центру.  За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

zolot1