назад

Інформування про правову допомогу у Лебедині

OkM 171108 018 листопада начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов спільно з юристконсультом  центру зайнятості  Анатоліем Кищиком, у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю, провели інформаційний виступ для осіб, що перебувають на обліку у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості на тему: “Легальна зайнятість”.

Присутнім розповіли про основні завданнями Лебединського бюро правової допомоги, якими є надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, проведення правопросвітницьких заходів та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Із його слів : «Первинна правова допомога представляє собою консультації та складання документів непроцесуального характеру. Будь-яка людина може звернутися до бюро і отримати таку допомогу від юристів – працівників».

OkM 171108 02

Також Сергій Іванов розповів, про вторинну правову допомогу,  що полягає у складанні процесуальних документів (позовної заяви, заперечення, апеляційної скарги тощо) та/або представництво інтересів громадян в суді або в правоохоронних органах. Безоплатна вторинна правова допомога надається адвокатами або працівниками бюро громадянам, визначеним статтею 14 Закону України «Про безоплатну правовому допомогу», зокрема малозабезпеченим, інвалідам, дітям-сиротам, учасники бойових дій, внутрішньо переміщеним особам та іншим.

OkM 171108 03

 

Якщо Ви маєте справи, які не можете вирішити, і Вам потрібен адвокат, звертайтеся до
державної установи – Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05446) 2-14-12.