назад
03.03.17

Інформування про Систему БВПД у Лебединському психоневрологічному інтернаті

OkM 02032017 12 лютого 2017 року фахівці Лебединського бюро правової допомоги провели робочу зустріч з головним лікарем Лебединського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації Юрієм ВЕЛИЧКО та колективом закладу.

Із метою роз’яснення змісту законодавства, начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій ІВАНОВ роз’яснив положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та звернув увагу на особливості роботи бюро, а саме: порядок звернення та перелік документів, які потрібно подати для отримання вторинної правової допомоги.

OkM 02032017 3

По завершенню зустрічі, звернулося три особи за консультаціями. Їх питання стосувалися укладення договору оренди квартири та стягнення аліментів.

OkM 02032017 4

Одна громадянка розповіла, що має дитину, а під час прогулянки на дитячому майданчику чоловік вигулює собаку (ротвейлера), без намордника та інколи відпускає без повідка. З її слів тварина доросла та «наводить» страх. Фахівцем бюро роз’яснено, що відповідно до «Правила тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах Української РСР» від 17 червня 1980 року, власники собак повинні суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил їх тримання при умові обов’язкового забезпечення безпеки людей. «Відповідно до п. 7 «Правил…», власникам собак і котів дозволяється:  виводити  собак з жилих та ізольованих приміщень,  а також ізольованих  територій  в загальні  двори  або   на   вулицю   (з обов’язковим  забезпеченням  безпеки  людей)  тільки  на короткому повідку і в наморднику,  крім  собак  дрібних  порід,  на  яких  у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку. Отож, у цьому випадку порушено правила вигулу тварини та наражаються на небезпеку людей, а за це передбачається ст. 154 Кодексу про адміністративні правопорушення. Адміністративна відповідальність (порушення правил тримання собак та котів) тягне за собою до попередження чи накладення штрафу, передбаченою санкцією статті вище вказаного Кодексу. Тому, Ви можете звернутися до відділу поліції з відповідною заявою», – зазначив Сергій ІВАНОВ.

OkM 02032017 6

 

Довідково: Лебединське бюро правової допомоги, пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.