назад

Інформування слухачів про права та механізми їх захисту

radio1

25 листопада  2016 року начальник відділу організаційної роботи,  юридичного  забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Полтавській області Ігор Клименко,  директор   Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор  Рибас та  директор  Другого  полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Людмила Бубир взяли участь в радіопередачі   в ефірі обласної державної телерадіокомпанії «Лтава».

         Радіоефір відбувся напередодні  проведення в Україні Всеукраїнського тижня права, тому одним із питань, яке було висвітлено в ефірі радіомовлення стосувалося проведення заходів на Полтавщині. «Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів Всеукраїнський тиждень права в цьому році буде проведений з 5 до 9 грудня. Цим же розпорядженням затверджений відповідний план заходів з  його проведення.  Згідно з планом, у навчальних закладах буде проведений Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Також передбачається проведення тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру, книжкових виставок, презентації видань про права людини та іншої літератури правового змісту тощо» –  поінформувала Людмила Бубир.

Представники  системи БВПД звернули увагу на правопросвітницькі заходи, які проводяться місцевими центрами та бюро і спрямовані на підвищення рівня правових знань мешканців регіону, які передбачають широкий спектр форм та різну цільову аудиторію.  «Крім навчальних закладів будуть проводитися семінари для юрисконсультів державних органів, органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та громадських організацій. До речі, зараз нами спільно з працівниками ГТУЮ проводиться роз’яснювальна робота з представниками громадських організацій щодо приведення установчих документів у відповідність з вимогами Податкового кодексу України стосовно оподаткування неприбуткових організацій», –  зазначив Ігор Рибас.

Під  час проведення ефіру слухачів поінформовано про права громадян та механізми їх захисту, висвітлено, завдання, функції системи  надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх її роль у захисті прав та інтересів громадян і на Полтавщині зокрема  «На  Полтавщині діють чотири місцеві центри  та 23 бюро з надання безоплатної правової допомоги. Першоосновою нашої діяльності є повага до гідності людини та прагнення створити  незалежно відумови, за яких люди мають рівний доступ до права і правосуддя  рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості. Ми працюємо у команді на основі взаємної поваги та взаємної відповідальності. Ми діємо доброчесно, зорієнтовані на клієнта і сповідуємо рівне ставлення до всіх» – підсумував Ігор Клименко.