назад

Під час сесії Охтирської міської ради було прийнято Програму розвитку правової допомоги на 2017-2021 роки

OkM 2016 11 25 sessia 1126 листопада відбулася 25-та сесія Охтирської міської ради. На ній були присутні 30 депутатів,  зокрема й депутати Сумської обласної ради Юрій МЕЄРОВИЧ та Анатолій ТРОНЬ, представники відділів управління та громадськості, а також журналісти, працівники Охтирського проводового радіо та інші.

На розгляд виносилося 24-ри питання, серед яких у трійці перших було – Програма розвитку правової допомоги на 2017-2021 рр на Охтирщині.

Попередньо виступивши на бюджетній та правовій комісії, директор Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара КОЗИР розповіла депутатам про необхідність та значення цієї програми для мешканців Охтирщини.

Вона повідомила: «Із метою забезпечення та розширення доступу до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, відповідно до Плану заходів реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, створено місцеві центри правової допомоги та бюро. Основним завданням Охтирського місцевого центрі є забезпечення всіма необхідними механізмами вирішення правових проблем кожної людини по суті».

З точки зору Тамари КОЗИР, людина не повинна розбиратися у тонкощах законодавчого регулювання та компетенції державних установ, вона очікує від держави допомоги у вирішенні своїх проблем. Але кожна людина повинна знати, що вона має право на фахову правничу консультацію щодо своїх питань, яка здійснюється за рахунок держави. Вона підкреслила, що не усім з тих, хто звернеться за допомогою, потрібна вторинна правова допомога, яку забезпечують саме місцеві центри, – цілком ймовірно, що більшість відвідувачів потребує юридичної консультації, допомоги у складенні заяви чи скарги тощо.

Отже, вислухавши виступ доповідача під час засідання по цьому питанню, депутати проголосували та затвердили програму одностайно.