назад

Інформування умовно засуджених в Турійському районному секторі з питань пробації

20180305 10354005 березня 2018 року в приміщенні Турійського районного сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України проведено інформування засуджених у рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

З метою підвищення правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, права на безоплатну правову допомогу та попередження вчинення нових правопорушень особами, які перебувають на обліку в органах пробації, начальником Турійського бюро правової допомоги Анною Сидько спільно з начальником Турійського районного сектору з питань пробації Валентином Карпуком на підставі укладеного меморандуму про взаємодію та співпрацю проведено зустріч з умовно засудженими громадянами, які перебувають на обліку у вказаній установі.

Учасникам заходу було надано індивідуальні роз’яснення щодо порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Анна Сидько розповіла присутнім про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги. У ході спілкування було надано роз’яснення стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги; хто має право на отримання такої допомоги; які правові послуги включає безоплатна правова первинна та вторинна допомога; хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням.

20180305 103307 001

Начальник Бюро також наголосила, що 07 січня 2018 набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також для дітей.

Анна Сидько повідомила учасникам заходу, що з метою реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу, забезпечення доступності правової допомоги в Турійському районному секторі з питань пробації щомісяця у перший понеділок та на вимогу громадян працює мобільний пункт консультування з правових питань.

Наприкінці зустрічі начальник Бюро розповсюдила інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» та буклети з інформацією про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:

Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23. Тел. (03363) 2-23-86.

Турійський районний сектор з питань пробації знаходиться за адресою: смтТурійськ, вул. Луцька, 23. Тел. (03363) 2-14-56.