назад

Інформування в рамках компанії «Я маю право голосу!» для батьків та вчителів Одеської спеціалізованої школи №17

cap sk 215 березня 2019 року адміністрація Одеській спеціалізованої школі № 17 організувала зустріч для батьків та педагогів з метою інформування про проблеми булінгу в шкільному середовищі, отримання безоплатної правової допомоги на Одещині та інформування в рамках правопросвітницької компанії «Я маю право голосу!».

Спікерами на зустрічі виступили представники одеської юстиції, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поліції та психолог.

В межах заходу присутнім розповіли про види та ознаки булінгу, новели законодавства в сфері протидії булінгу, алгоритм дій закладів освіти та законних представників дитини, відповідальність, соціально психологічні аспекти вчинення булінгу.

Фахівчиня Третього одеського місцевого центру Валерія Цап ознайомила слухачів з основами функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги та роз’яснила порядок отримання безоплатної правової допомоги дітьми.

Вона наголосила, що послуги адвокатів є безкоштовними для клієнтів, розповіла про повноваження та завдання центру і бюро правової допомоги. 

В рамках інформаційної компанії «Я маю право голосу!» присутні дізналися, як перевірити інформацію, чи включено виборця до Державного реєстру виборців, та перевірити, чи правильно вказано в Державному реєстрі виборців прізвище, ім’я, по батькові та виборчу адресу виборця.

Оскільки серед присутніх були внутрішньо переміщені особи та особи, які проживають не за місцем реєстрації, Валерія Цап також пояснила процедуру зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. 

cap sk 1

cap sk 2

За правовими роз’ясненнями та консультаціями можна звертатися до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1. Тел: +38 (048) 793-14-20.