назад

Інформування захисників Вітчизни про пільги, гарантовані державою, проводять фахівці Регіонального центру

lara    У п’ятницю, 12 жовтня, в рамках Тижня захисту прав захисників фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області разом із представниками Ужгородського центру та юстиції провели правопросвітницькі заходи на військовій кафедрі Ужгородського національного університету та в Закарпатському обласному військовому комісаріаті.

    Фахівці ознайомили майбутніх захисників із проектом «Я МАЮ ПРАВО!» та розповіли про напрямки, які реалізуються проектом: протидія домашньому насильству, захист бізнесу, виконання рішень суду та протидія хабарництву в закладах освіти, а також про такі пілотні проекти Мін’юсту, як ШлюбЗаДобу та видача свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку, електронний портал “Он-лайн будинок юстиції”. Дізнались студенти і про систему безоплатної правової допомоги та як і куди звернутись за юридичною підтримкою.

viqs kafedra 1
    Цього ж дня заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко, начальник відділу ГТУЮ Леся Тимчук та представник Ужгородської ДВС провели лекцію для військовослужбовців обласного військоммату. Фахівці ознайомили присутніх із реалізацією проекту «Я маю право!», розповіли про те, як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, та поширили інформаційні матеріали «Права захисників України», розроблені Міністерством юстиції.

vijsko