назад

Питання організації роботи дистанційних пунктів доступу БПД обговорювали у філії державної установи «Центр пробації»

1На базі філії державної установи «Центр пробації» 11 жовтня відбулася робоча зустріч керівництва Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області з начальником філії ДУ «Центр пробації» в області Оксаною Устимчук.

 

 

2

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю директор Регіонального центру з надавання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук провели спільну нараду з керівником філії державної установи «Центр пробації» в області Оксаною Устимчук за участю заступника начальника Державної установи «Установа виконання покарань №12» Івана Гурика.

На нараді обговорили питання організації роботи дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, погодили графіки роботи таких пунктів у підрозділах «Центр пробації» у районах, визначили контактних осіб. Окремо розглянули можливість функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, періодичне відвідування осіб, що перебувають у місцях позбавлення волі, заступником начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Ігорем Короликом.

3

Директор Регіонального центру з надавання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук зазначив, що для більшості клієнтів, які знаходяться на обліку в районних державних установах «Центру пробації» і повинні виконувати покладені на них згідно закону обов’язки, безоплатна вторинна правова допомога надавалась, коли вони перебували у статусі підозрюваних/обвинувачених у кримінальних провадженнях та їм були призначені адвокати за рахунок держави.

Як наголосила начальник філії Оксана Устимчук, дотримання прав людини стосовно клієнтів пробації є одним із основних принципів діяльності уповноважених органів з питань пробації.

4

Керівники окреслили основні напрямки співробітництва, зокрема, участь у навчальних семінарах, правопросвітницьких лекціях, круглих столах, зустрічах з правозахисниками, громадськими організаціями.

Володимир Ковальчук наголосив про загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО» та розповсюдив інформаційні матеріали по даній тематиці.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)