назад

Інформування засуджених СІЗО у рамках Всеукраїнського тижня права

P702141005 грудня 2017 року у рамках проведення Всеукраїнського тижня права у Луцькому слідчому ізоляторі начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ігорем Фоміним спільно з представниками регіонального відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Волинській області Іриною Б’ялою та Мирославою Вавренюк проведено бесіду-лекцію із засудженими, залишеними в ізоляторі для виконання господарських робіт.

У ході заходу позбавлених волі громадян ознайомлено з їхніми правами та порядком звернення за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги, а також із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!”.

P7021417

Також засудженим була надана інформація про окремі проекти Мін’юсту, такі як “Маски Шоу Стоп” та “Чужих Дітей Не Буває”.

P7021410

Крім того, слухачів було поінформовано про нововведення, що стосуються процедури стягнення аліментів зі злісних боржників, а також про можливість та порядок звернення до міжнародного судового органу – Європейського Суду з прав людини, у разі вичерпання національних засобів правового захисту.
По завершенню зустрічі всім присутнім були роздані інформаційно-консультаційні матеріали на правову тематику, а також буклети із циклу “Я МАЮ ПРАВО!”.

P7021418

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua