назад

Навчання для фахівців Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

IMG 3476З метою підвищення кваліфікації персоналу, покращення якості надання безоплатної правової допомоги, обговорення проблемних питань, 01 грудня 2017 року у приміщенні Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД відбулося навчання для керівників підпорядкованих бюро правової допомоги та фахівців відділів представництва, правової інформації та консультацій Центру.

Зі стартом пенсійної реформи в Україні збільшилась кількість громадян, які звертаються до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги за консультаціями і роз’ясненнями щодо проблем з нарахуванням, або перерахунком пенсії.

Для висвітлення питання змін у пенсійному законодавстві на захід було запрошено заступника начальника Володимир-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Оксану Сак. Працівники системи безоплатної правової допомоги мали можливість отримати відповіді на питання стосовно порядку призначення пенсії за віком, який діятиме у перехідному періоді 2017–2019 роках, дізнатися яким буде мінімальний розмір пенсії за віком, як визначатиметься час виходу на пенсію з 01 січня 2018 року. Окремий інтерес в учасників заходу викликало питання пенсійного забезпечення внутрішньо переміщених осіб та осіб, які мають право на пільгову пенсію.

IMG 3472

Про зміни в процесуальному законодавстві присутніх поінформувала начальник відділу представництва місцевого центру, адвокат Лариса Базіла. Зокрема, вона акцентувала увагу на тому, що зміни до Цивільного процесуального Кодексу, Господарського процесуального Кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, що викладені в новій редакції, та до Кримінального процесуального Кодексу набиратимуть чинності поступово: більшість норм почнуть діяти одночасно зі стартом роботи Верховного Суду, а деякі зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів» набрали чинності з 29 листопада 2017 року.

Начальник Нововолинського бюро правової допомоги Вікторія Скриннік розкрила основні моменти та правові наслідки оголошення фізичної особи померлою, оскільки із цим питанням також досить часто звертаються до працівників бюро правової допомоги.

IMG 3476

Крім того, фахівці бюро правової допомоги поділилися досвідом та практикою надання безоплатної вторинної правової допомоги, обговорили питання покращення якості її надання.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua