назад

Інформуємо безробітних лучан про їхні права

Розповісти лучанам, які перебувають на обліку у Луцькому міському центрі зайнятості, про безоплатну правову допомогу, що гарантується державою, а також про актуальні кампанії у межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Ці та інші питання були обговорені під час семінару, що відбувся 5 серпня 2019 року, за участі фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та партнерів – Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Так, заступник начальника відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру Ірина Кушпетюк розповіла присутнім про гарантовану Конституцією України можливість для кожного отримати первинну правову допомогу, а також про можливість певної категорії осіб у випадках, передбачених законом, отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Також мешканців обласного центру було поінформовано про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», зокрема, про інформаційну кампанію «Відповідальне батьківство», яка реалізується в його межах. Громадяни дізналися про розмір, підстави та порядок нарахування аліментів, нові правила виїзду з дитиною за кордон, порядок отримання податкової знижки на розвиток дитини та послуги «Муніципальна няня».

Акцентовано увагу й на інформаційній кампанії «Чесна платіжка». До відома лучан було донесено інформацію про встановлені Урядом України граничні тарифи на тепло та гарячу воду для населення міст обласного значення та м. Києва на опалювальний сезон 2019/2020 років. Вартість економії можна розрахувати за допомогою калькулятора тарифів за посиланням: https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug.Якщо ж потрібна правова допомога (складання заяв або інших документів) – звернутися можна до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги або до Єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України)

Cеред присутніх було розповсюджено буклети про систему БПД із контактними даними найближчого місцевого центру, флаєри «WikiLegalAid», а також інформаційні матеріали із циклу проекту «Я МАЮ ПРАВО!»: «Відповідальне батьківство», «Чесна платіжка».