назад

Інформуємо громаду міста Одеси про сервіси та послуги системи БПД

Завдяки співпраці та взаємодії Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області та Одеської міської ради в місті розміщено 10 бордів на тему надання безоплатної правової допомоги дітям та внутрішньо переміщеним особам.

Системі БПД важливо показати, що ми поруч, як жителям, так і гостям міста. Адже через повномасштабне вторгнення рф на територію України мільйони людей змушені були покинути свої домівки та виїхати до більш безпечних регіонів нашої країни. З 24 лютого 2022 року в Одесі зареєстровано понад 34 тис. внутрішньо переміщені особи.

Всі внутрішньо переміщені особи відповідно до пункту 2 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на отримання юридичних консультацій та роз’яснень, а також на отримання допомоги у складенні документів процесуального характеру та здійснення представництва їх інтересів в суді.

Також, одним із головних пріоритетів роботи системи безоплатної правової допомоги є захист прав дітей, які постраждали від воєнних злочинів, спрощення їх доступу до правових послуг та надання якісної правової допомоги.

Відповідно до частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу є діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту.

Оскільки діти не можуть звернутись за допомогою самостійно, для нас важливо донести законним представникам дитини про можливість отримання безоплатної правової допомоги.

Дякуємо нашим партнерам, Одеській міській раді, за ефективну комунікацію та співпрацю задля допомоги нашим громадянам.

Як отримати правову допомогу:

  • Отримати усну консультацію з вашого правового питання можна у контакт-центрі системи БПД за номером: 0 800 213 103
  • Якщо вам зручно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот
  • Або завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro
  • Правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid.
  • Тут зібрані усі сервіси доступу системи безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua