назад

Інформуємо учасників АТО про систему державних пільг та гарантій

   2016 07 19V1 18 липня 2016 року в рамках співпраці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги області та Вижницького районного центру зайнятості проведено тематичну зустріч «Правова допомога учасникам АТО» з безробітними, які брали участь у проведенні антитерористичної операції та отримали статус учасника бойових дій. 

         Під час зустрічі начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Колодченко поінформував присутніх про систему гарантій, які надає держава учасникам АТО та членам їх сімей. 

         Також, Колодченко Ю.Д. ознайомив учасників зустрічі з системою безоплатної правової допомоги, правовими послугами, які надаються в рамках безоплатної вторинної правової допомоги, надав довідкову та контакту інформацію про адресу центру, за якою необхідно звертатись для отримання такої правової допомоги. 

         Зустріч з учасниками АТО проходила у форматі активного обговорення, де всі бажаючі мали змогу поставити запитання, яке потребує правового врегулювання та отримати кваліфіковану відповідь. Як з’ясувалося, досі проблемними питаннями для цієї категорії осіб залишаються: отримання безкоштовних ліків, виділення земельних ділянок, оформлення субсидій тощо. 

На завершення зустрічі присутнім було запропоновано інформаційні буклети: “Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них”, “Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту. Дії незаконно звільнених учасників АТО”, “Реалізація права учасників АТО на землю та житло”, “Укладення та припинення контрактів військовими під час АТО”, “Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами”, які в подальшому допоможуть їм зорієнтуватись щодо отримання необхідної правової допомоги. 

Представники місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районного центру зайнятості також узгодили організаційні питання щодо проведення таких зустрічей-інформувань і в майбутньому.