назад
02.06.16

Ініціатива «Адвокат майбутнього» сприятиме розвитку адвокатської спільноти, правової допомоги та реформ у сфері правосуддя в Україні

13329426 1714607428802051 7625712267981293450 oПро це 1 червня 2016 року розповіли директор проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Канадського бюро міжнародної освіти Лариса Бізо, Президент Асоціації правників України Денис Бугай, голова Правління ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько та голова Канадської асоціації юристів (Сanadian Bar Association, CBA) Джон Хойлз на спільній прес-конференції. Захід відбувся в інформаційній агенції «ЛігаБізнесІнформ» і був присвячений запуску унікальної та першої в Україні програми професійної підготовки адвокатів – ініціативи «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow).

Ініціатива «Адвокат майбутнього» буде реалізовуватися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади. Ініціатива передбачає співпрацю між Канадським бюро міжнародної освіти, Асоціацією правників України (АПУ), ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» за експертної підтримки Канадської асоціації юристів (CBA) з метою розробки та реалізації програми професійної підготовки адвокатів. 

gvdgdg

«Програма професійної підготовки адвокатів спрямована на розвиток навичок з надання правової допомоги й адвокації для підтримки довгострокового розвитку професійної юридичної спільноти, правової допомоги та реформ у сфері правосуддя в Україні», – повідомила директор Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо.

sehdshbd

Напередодні сторони підписали відповідний меморандум щодо співпраці з метою реалізації ініціативи.

signing memo

«Ініціатива «Адвокат майбутнього» для мене є своєрідним «юридичним МВА». Так, адже учасники тренінгів зможуть удосконалити свої професійні здібності, розвинути лідерські якості, комунікаційні навички тощо. У результаті ми якісно підвищимо професійний рівень наших колег і підготуємо їх до більш якісної роботи як в залах судового засідання, так і в реалізації громадських ініціатив локального та загальнонаціонального масштабу», – зазначив під час прес-конференції Президент АПУ Денис Бугай.

dgdfbd

«Наша основна мета, аби ті громадяни, які отримують правову допомогу, у тому числі, безоплатно, отримували її якісно. Для цього необхідно, аби адвокати мали спільні цінності. Для яких захист прав людини – найголовніше; які хочуть бути кращими, мати успішну комунікацію як із клієнтами, такі із усіма членами адвокатської спільноти. Саме такі цілі ставить перед собою наша організація», – розповіла Вікторія Мітько. На її переконання, участь у програмі «Адвокат майбутнього» допоможе адвокатам розвинути, покращити навички комунікації зі своїми клієнтами та, відтак, «змінювати свідомість громадян, які за довгі роки не вчилися вирішувати свої питання у правовий спосіб». Вона висловила вдячність канадським колегам за допомогу у реалізації цієї місії.

dghdbhdfb

Ініціатива «Адвокат майбутнього» передбачатиме два етапи – етап оцінювання потреб та етап розробки та пілотного впровадження програми професійної підготовки адвокатів.

Участь у першому пілотному запуску проекту, як розповіли учасники прес-конференції, візьмуть орієнтовно 100–150 правників зі всіх регіонів України, відібраних у рамках конкурсу. «Ключовим для нас є те, що конкурс буде максимально прозорим та відкритим, а анонсування – якомога ширшим. Ми розраховуємо на те, що колеги, які пройдуть навчання, реалізовуватимуть отримані навички на практиці. І це буде їх першочерговою відповідальністю», – зазначив Денис Бугай.

Голова Канадської асоціації юристів (СВА) Джон Хойлз висловив бачення, що ініціатива «Адвокат майбутнього» допоможе налагодити комунікацію між правниками та сприятиме поліпшенню якості правосуддя в Україні. Крім того, як зазначив він, «Канада велика країна географічно, Україна – найбільша країна в Європи, тож ми маємо схожі виклики у нашій професії. Ми маємо бажання та, завдяки Уряду Канади, який підтримує цей проект, й можливість будувати професійну мережу обміну досвідом один з одним».

gsdbhdgb

Також, на прес-конференції йшлося про результати першого офіційного візиту голови СВА Джона Хойлза в Україну на запрошення Асоціації правників України. Він відзначив гарну якість відносин двох професійних організацій та висловив переконання у тому, що співпраця між АПУ та СВА буде тривалою та плідною.

Нагадаємо, у рамках підготовки ініціативи «Адвокат майбутнього» за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» протягом тижня в Україні перебувала делегація канадських експертів у складі пані Кімберлі Інксатер, керівника міжнародних програм Канадської асоціації юристів (Canadian Bar Association, СВА), та Сари МакКензі, юриста-координатора із законопроектної роботи та розробки реформ у СВА. Разом із представницями проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Ларисою Бізо та Оксаною Кікоть вони провели оціночні сесії у трьох містах – Києві, Львові та Одесі за участі адвокатів з десяти регіонів країни; зустрілися із представниками Верховного суду України, керівництвом Міністерства юстиції та Адміністрації Президента України.

dfhbsbxfbagba

«Хочу подякувати усім колегам, які брали участь в обговореннях у рамках місії. Це були дуже відкриті та плідні розмови, жваві дискусії. Для нашої команди це допоможе зрозуміти найважливіші моменти щодо того, як ефективно збудувати ініціативу «Адвокат майбутнього» на користь та розвиток адвокатської спільноті в Україні», – зазначила Лариса Бізо.

За результатами оціночних місій відбудеться розробка програми навчання та підбір тренерів, серед яких будуть як канадські експерти, так і вітчизняні тренери. Відповідно до меморандуму про співпрацю між сторонами, ініціатива «Адвокат майбутнього» буде впроваджуватися в якості пілоту протягом 2017 року.

2730


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook      YouTube YouTube       Google Google+  тTwitter