назад

Інтегратором Конотопського місцевого центру для депутатів міської ради проведено презентацію

151224 21

«Права людини можуть бути реалізовані тоді, коли люди поінформовані про свої права і знають, як ними користуватися. Ще багато роботи необхідно провести, щоб люди знали свої права та розуміли, як вимагати, щоб ці права дотримувалися» – такої думки дійшли депутати Буринської міської ради та працівники Конотопського місцевого центру, вирішивши спільно розпочати проект по наданню первинної та вторинної правової допомоги жителям міста Бурині. 

24 грудня 2015 року відбулася зустріч начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Конотопського місцевого центру Валентини Волік з депутатами Буринської міської ради.

 Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. За визначенням міжнародних експертів створення системи безоплатної правової  допомоги – є однією з найбільш видимих і успішних реформ у сфері юстиції», – наголосила Валентина Волік та презентувала присутнім можливі варіанти співпраці Конотопського місцевого центру, Буринської міської ради та громадських організацій по створенню постійно діючого консультаційного пункту з надання правової допомоги жителям Бурині.

Депутати міської ради відзначили, що ідея корисна та потребує більш ретельного вивчення. Розробка та прийняття Програми надання безоплатної правової допомоги жителям Бурині дасть змогу залучити додаткові фінансові ресурси Міжнародних організацій для її реалізації.

151224 22

 

З метою обговорення основних положень Програми учасники зустрічі домовилися про створення ініціативної групи та запланували розгляд та її прийняття на черговій сесії Буринської міської ради у січні 2016 року.

Усі присутні депутати міської ради отримали інформаційний роздатковий матеріал «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?».