назад

Проект ”Подолання селянської земельної цивільно-правової прірви”, розроблений Котовським місцевим центром з надання БВПД та Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців України” отримав грант

24.12.2015Конкурс проектів з Інтеграції первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад” був оголошений проектом “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, впровадженим Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади.

На конкурс було подано 224 концепції, з яких 36 отримали гранти. Серед них – спільний проект Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” під назвою Подолання селянської земельної цивільно-правової прірви”.

Метою проекту є подолання земельного цивільно-правового хаосу та налагодження системної взаємодії та комунікації між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також громадськими організаціями з питань оформлення права власності на землю.

Проект спрямований на розвиток сільськогосподарського потенціалу громади. Населення Півночі Одеської області зайняте в основному сільським господарством. Низький рівень правової обізнаності та бюрократія часто призводить до патових ситуацій з правом власності на землю.

Спеціалісти Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги разом із своїми партнерами, адвокатським об’єднанням “Котовська районна юридична консультація” та Одеською обласною організацією ВГО Комітет виборців України” згідно проекту надаватимуть правову допомогу сільському населенню з цього питання.

Таким чином, очікується покращення рівня життя населення громади, у зв’язку з можливістю законно обробляти свою землю, отримувати за її використання кошти, а також використовувати дієві механізми, визначенні цивільним законодавством (передання у спадщину, кредитування, тощо).