назад
28.12.16

Інтеграція в громади команди Голованівського місцевого центру з надання БВПД

01У грудні 2016 року працівники  бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання БВПД активно працювали задля розширення доступу до безоплатної правової допомоги, підвищення рівня правової свідомості та правової культури громадян.
14 грудня 2016 року Марина Кучеренко, начальник Маловисківського бюро правової допомоги з нагоди Міжнародного Дня людей з обмеженими можливостями провела лекцію серед учасників ГО «Українське товариство сліпих» на тему «Основи соціальної захищеності людей з обмеженими можливостями в Україні».
Під час лекції Марина Кучеренко роз’яснила окремі положення та зміни, які були внесенні до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
Також начальник Маловисківського бюро правової допомоги нагадала присутнім про те, що основними завданнями бюро правової допомоги є:
  • правопросвітництво у територіальних громадах; 
  • надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій; 
  • забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

02

16 грудня 2016 року фахівці Маловисківського бюро правової допомоги організували мобільний консультаційний пункт прийому громадян в приміщенні ГО «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). За консультаціями звернулось 4 особи, яким Марина Кучеренко надала правові роз’яснення та консультації.
03
20 грудня 2016 року Наталія Яворська, головний спеціаліст Бобринецького бюро правової допомоги здійснила виїзд до с. Олексіївка Бобринецького району, де в приміщенні сільської ради провела зустріч з мешканцями села, з метою надання консультацій та роз’яснень з правових питань.
21 грудня 2016 року Наталія Яворська провела зустріч в Бобринецькому районному військовому комісаріаті з колективом райвіськомату та головою громадської організації учасників АТО.
04
Наприкінці робочої  зустрічі  відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Голованівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та ГО учасників АТО.
Метою Меморандуму є об’єднання зусиль сторін, спрямованих на захист, дотримання та забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, зокрема права осіб на безоплатну вторинну правову допомогу.
05
22 грудня 2016 року Кристина Познаховська, начальник Новоукраїнського бюро правової допомоги  провела виїзний прийом громадян на територіях Глодоської та Новомиколаївської сільських рад.
На прийом звернулися 7 громадян, яким працівник бюро надала правові консультації з господарських, земельних, сімейних та трудових питань.
Кристина Познаховська під час прийому наголосила присутнім на тому, що відбулися зміни в Законі України «Про безоплатну правову допомогу». Тож найближчим часом коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, суттєво розшириться за рахунок надання такого права найбільш незахищеним суспільним групам. Насамперед – цевнутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу,а такожособи, які претендують на отримання статусу ветерана війни,у тому числі учасника бойових дій.
06
Голованівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходяться за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.