назад

Інтелектуально-розважальний квест «ПРАВА ДІТЕЙ» в дендропарку «Олександрія»

    У всьому світі у перший день червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. В Україні цей день відзначається із 1998 року. Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

    Так, 1 червня Білоцерківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головним територіальним управлінням юстиції у Київській області, в рамках всеукраїнського правопросвітницького проекту “Я маю право”, був організований правовий квест для дітей віком 10-15 років в Державному дендрологічному парку «Олександрія» НАН України (м. Біла Церква Київської області).

 

    Для цього інтелектуально-розважального змагання була розроблена цікава програма з письмовими завданнями, що стосуються прав дитини; ребусами з правових питань; практичних завдань в ігровій формі. У ході гри діти також вивчали карту дендропарку, адже знайти кожне наступне завдання необхідно було в певному місці позначеному на карті. За спритність і найбільшу поінформованість команди отримували додаткові бали. Після підрахунку комісією балів кожної команди, були оголошені переможці, вручені подарунки та подяки за участь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Діти дуже швидко перезнайомилися і подружилися, адже спільна мета завжди об’єднує. Цей активний відпочинок сподобався всім: дітям, і організаторам. Залишилося багато приємних незабутніх вражень. Діти-учасники квесту крім весело проведеного часу ще й поглибили свої знання в області права.