назад

Інтелектуальний брейн-ринг об’єднав учнів м. Запоріжжя та області у цікавому змаганні

Команди Кушугумського НВК «школа I-II ступенів-гімназія «Інтелект», Запорізької спеціалізованої школи-інтернату II-III ступенів «Січовий колегіум», Запорізького колегіуму «Елінт», школи «Ейдос» та гімназії №107 перевірили свої знання з питань права, позмагались в обізнаності щодо міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, основних механізмів їх захисту, отримали нові знання, а також мали можливість поспілкуватись з професійними фахівцями у сфері права під час участі у брейн-рингу «Детектор права».

Інтелектуальне змагання пройшло 6 грудня 2019 року у Запорізькій обласній універсальній науковій  бібліотеці.

На початку заходу з вітальним словом виступив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко, який привітав присутніх, подякував школярам за участь та побажав цікавої гри та перемоги.

Для учасників гри цікаві та різної складності питання підготувала Ольга Бородіна, директор Запорізького місцевого центру з надання БВПД, яка виступила модератором заходу.

За правильністю відповідей та дотриманням правил гри слідкувало журі у складі Павла Наливайка, адвоката, депутата Запорізької обласної ради та засновника юридичної компанії «Майстро і Беженар» Дмитра Майстра, голови ГО «Правова скеля» Вікторії Гамаюнової, кандидата юридичних наук Дмитра Луца, юриста та депутата Запорізької районної ради Олександра Перегуди та представниці Національної поліції м. Запоріжжя Вікторії Касьян.

За правилами гри, на першому етапі команди повинні були протягом 30 секунд письмово відповісти на 35 питань, які бачили на екрані. Кожна правильна відповідь оцінювалась у 6 балів. Учасники із захопленням розбирали різноманітні питання. На деякі з них відповідь надавалась одразу, над іншими доводилось подумати.

Наступним етапом конкурсу були відеозапитання. Директори Координаційного центру, Бердянського, Краматорського місцевих центрів з надання БВПД ставили цікаві запитання дітям, які вимагали не лише знань у галузі права, а й історії та інших дисциплін.

Під час перерви школярі зіграли в цікаву рухливу гру. Ольга Бородіна зачитала першому учаснику історію, яку він повинен був детально переказати наступному гравцю, а той, в свою чергу, далі. Участь взяли всі 25 учасників  брейн-рингу. Наприкінці перерви останній гравець розповів, яка інформація дійшла до нього, після чого директор Запорізького місцевого центру зачитала початкову версію, яка суттєво відрізнялась від тої, яку присутні почули від учасника.

 Ви побачили, як змінюється інформація, яка передається від однієї людини до інших. Тому правдивість інформації необхідно перевіряти у першоджерел, – зауважила директорка МЦ.

У той час, як команді відпочивали та спілкувалися під час перерви, судді здійснили підрахунок голосів. Всі учасники гідно змагались, але до фіналу вийшли команда Запорізької гімназії №107 та команда колегіуму «Елінт» з м. Запоріжжя, які набрали найбільшу кількість балів.

Щоб визначити переможця, між командами, які вийшли до фіналу, було проведено конкурс капітанів. Перед ними стояло завдання не лише продемонструвати свої знання, а й швидкість реагування.

У чесній та наполегливій боротьбі переможний кубок з мінімальним відривом здобула команда Запорізької гімназії № 107.  Всі команди були нагороджені подяками від організаторів конкурсу, а також солодкими подарунками.

Всі учасники продемонстрували гарні знання та отримали яскраві враження.

Нагадуємо! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями звертайтесь до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатись, зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).