назад

Інтерактивна лекція для старшокласників

Правопросвітницький захід у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пройшов 3 грудня у Херсонській загальноосвітній школі № 5 для учнів 8-9 класів. Його провели заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко та регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Тропіна.

Олена Іпатенко розказала про систему БПД, про роботу центрів, наголосивши,  що діти мають право отримати не тільки первинну правову допомогу, але і вторинну,  та запропонувала переглянути розроблену презентацію та ролики системи БПД.

Не зайвим було роз’яснення Олени Вікторівни щодо прав, які передбаченні Конвенцією ООН про права дитини, говорили і про обов´язки підлітків, що є також не менш важливим.
Діти усвідомили, що держава захищає права дітей та молоді і створює всі умови для їх розвитку, здобуття освіти, охорони здоров´я тощо.

Дізнались підлітки і про Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства» та заходи, які проходять у Херсоні. У зв´язку з цим представниця системи БПД торкнулась теми насильства у шкільному середовищі, яка дуже зацікавила підлітків, бо вони ставили запитання й обмінювались думками щодо цієї проблеми.

Питання відповідальності підлітків за булінг або інші правопорушення також  привернуло увагу аудиторії, тим більше що спікери детально та на конкретних життєвих прикладах пояснили, які бувають наслідки.

Цікавою та змістовною була розповідь Оксани Тропіной щодо інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

По завершенні заходу Олена Іпатенко та Оксана Тропіна провели індивідуальне консультування та вручили дітям буклети системи БПД та проєкту «Я МАЮ ПРАВО!».