назад
05.12.19

Проблемні питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб

Благодійний фонд «Право на захист» та київські місцеві центри з надання БВПД – давні партнери. Спільно з Фондом центри надають правову допомогу шукачам притулку, біженцям, особам без громадянства і без документів, внутрішньо переміщеним особам та постраждалим внаслідок конфлікту.

В робочій зустрічі на тему «Проблемні питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб» взяли участь представники київських місцевих центрів з надання БВПД та юристи Фонду.

Зустріч розпочалась з виступу керівника київського регіонального офісу БФ «Право на захист» Дар’ї Лисенко, яка розповіла про законодавчі новели та проблеми в правозастосуванні пенсійного законодавства, виконанні рішень ЄСПЛ, перетину кордону з окупованими територіями внутрішньо переміщеними особами.

Директор Лівобережного центру Леся Бурчак в своєму виступі розкрила питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб, інформувала про проблеми представництва інтересів ВПО у галузі земельних правовідносин та детально роз’яснила етапи процедури отримання права власності на земельні ділянки.

Завершилась робоча зустріч обміном досвіду у сфері судового захисту прав та інтересів ВПО в різних категоріях справ та під час виконання судових рішень.