назад

Інтерактивна зустріч зі студентами коледжу СНАУ

SUM 2016 12 08 zustrich 1З метою посилення практичної компетентності майбутніх правників на юридичному факультеті коледжу Сумського національного університету триває низка інформативно-пізнавальних лекцій. Під час таких заходів гості факультету юристи-практики, висвітлюють актуальні питання різних галузей права. Зокрема, 8 грудня студенти 2-3 курсів прослухали лекцію інтегратора Сумського місцевого центру Яни КНУРЕНКО та представника Сумського міського центру зайнятості Наталії ВАРУХИ.

 

На початку заходу студенти ознайомилися з основними принципами роботи Місцевого центру, більш детально дізналися про первинну та вторинну правову допомогу, та хто може звернутися за такою допомогою.  Студенти вже проходили зазначену в лекції тему під час аудиторних занять, тож скористалися можливістю продемонструвати свої знання та поставити доповідачам запитання. Майбутнім правникам особливо сподобалось, що у своїй розповіді Яна КНУРЕНКО спиралася на конкретні випадки судової практики.

SUM 2016 12 08 zustrich 3Під час зустрічі зі студентами  також була проведено два майстер-класи з теми: «Надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги» та «Захист прав людини».

Крім того, гості факультету домовилися  з  керівництвом коледжу СНАУ  про подальшу співпрацю та проведення екскурсії для студентів у приміщенні Сумського місцевого центру. Зокрема, планується  такі зустрічі щомісячними, аби студенти могли більше дізнатися про практичний складник застосування праваПо завершенню заходу студенти отримали буклети, візитівки та календ арики розроблені працівниками центру.  Усі бажаючі мали можливість звернутися безкоштовно та анонімно за первинною правовою допомогою та отримали відповіді на запитання.