назад

Адміністративна відповідальність для неповнолітніх

ShM 2016 12 08  ADMIN  VIDPOVIDALNIST  1У рамках проведення «Всеукраїнського тижня права», 8 грудня  Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ  начальник «Ямпільського бюро правової допомоги» та Володимир ЄВТУШЕНКО головний спеціаліст цього ж відділу, у Свеській спеціалізованій школі IIIIступенів №2 «Ліцей», із учнями 9-11 класів,  провели лекцію-бесіду на тему:«Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

 

Під час проведеного заходу, дітям працівники бюро  роз’яснили поняття адміністративного правопорушення, довели інформацію про вік з якого настає адміністративна відповідальність та заходи адміністративного стягнення, які застосовуються до неповнолітніх у разі вчинення ними правопорушення. Крім цього учні були ознайомлені із першим міжнародним документом  «Загальною декларацією прав людини» прийнятою Генеральною асамблеєю ООН, 10.12.1948 року., в якому вперше згадуються права дитини. 

«Скоєння адміністративного прос­тупку неповнолітнім є обставиною, що пом’якшує відповідальність Пояснюється це тим, що неповнолітні загалом не мають стійкої психіки, достатнього життєвого досвіду, не завжди усвідомлюють шкоду від заподіяного, легко піддаються виливу інших осіб, особливо старших за віком, що часто стають організа­торами або підбурювачами правопорушень», – зауважив начальник відділу « Ямпільське бюро правової допомоги» Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ.

 ShM 2016 12 08  ADMIN  VIDPOVIDALNIST  2

В обговоренні доведеної інформації,  учні навчального закладу взяли активну участь, їм було цікаво почути про їх права та обов’язки викладені в міжнародних правових документах та особливості притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності.