назад

Із прокурорами говорили про систему безоплатної правової допомоги

160404 01Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха та інтегратор центру Валентина Волік 31 березня зустрілися із працівниками Конотопської міськрайонної прокуратури.

Під час зустрічі обговорили питання, які стосуються ефективного захисту порушених прав громадян та повноваження обох структур в даній сфері. 

Олександр Муха познайомив присутніх із основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині надання вторинної правової допомоги, розповів про правові послуги, які можна отримати в центрі, познайомив із умовами надання адвоката, послуги якого оплачуються з Державного бюджету. Він відмітив, що відкриття центрів безоплатної вторинної правової допомоги – самий успішний проект Уряду України в сфері справедливого правосуддя, який приносить суттєву допомогу людям.

Керівник Конотопської місцевої прокуратури Сергій Сегеда висловив думку, що для якісного захисту прав громадян співпраця наших структур є нагальною потребою сучасності, тому обмін інформацією буде корисним. 

Всі присутні отримали інформаційні флаєри «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», видані за сприяння Координаційного центру з надання правової      допомоги.