назад

Зустріч з головою Ради адвокатів Волинської області

c81bd88f084b6da948b457f0e9b9757fНачальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ольгою Кудрицькою, з метою налагодження взаємодії з органами адвокатського самоврядування, 31 березня 2016 було проведено робочу зустріч з головою Ради адвокатів Волинської області Галиною Руденко.

Метою зустрічі було обговорення питання підтримки розвитку партнерських стосунків між адвокатами Волинської області та системою безоплатної вторинної правової допомоги, просування ідеї взаємодовіри та взаємодопомоги в адвокатському середовищі, обговорення проблемних питань, які виникають у процесі взаємодії між системою надання БПД та адвокатурою, поглиблення співпраці між органами адвокатського самоврядування та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у сфері підвищення кваліфікації адвокатів.

В ході зустрічі також було розглянуто питання змін до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, головною метою яких є розширення професійних прав та гарантій адвокатської діяльності, участі адвоката у процесуальних діях та доступу до приміщень, де утримуються клієнти, а також не розкриття адвокатської таємниці.

Голова Ради адвокатів Волинської області переконана, що Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» має бути прийнятим на користь адвокатів, тому думка професійної спільноти повинна бути визначальною при внесенні будь-яких змін до нього. Галина Руденко зауважила, що Радою адвокатів Волинської області також підготовлені та подані пропозиції щодо змін до діючого Закону до Ради з питань судової реформи.

В результаті зустрічі було прийнято рішення про доцільність проведення аналогічних спільних обговорень в подальшому для вирішення загальних проблем та ефективної взаємодії з метою напрацювання спільних дій щодо забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги.