назад

Кам’янеччина: співпраця з органами місцевого самоврядування заради поліпшення правової обізнаності мешканців громад

vakoliuk2     На Кам’янеччині обговорили актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні та їхні повноваження в сфері надання безоплатної первинної правової допомоги.

     У понеділок, 19 лютого, в.о. начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Наталія Ваколюк провела круглий стіл з виконавчим комітетом Кам’янської сільської ради. Під час заходу розглянули одразу кілька важливих тем. Це, зокрема, актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади в Україні та їхні повноваження в сфері надання безоплатної первинної правової допомоги.

vakoliuk1

     Наталія Ваколюк розповіла про право громадян на безоплатну правову допомогу та механізм реалізації такого права. Крім того, інтеграторка місцевого центру наголосила, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» обов’язок забезпечувати населення первинною правовою допомогою покладається в тому числі й на органи місцевого самоврядування, тому необхідно об’єднувати зусилля для підвищення рівня правової обізнаності кожного українця та територіальних громад загалом. Принагідно фахівчиня місцевого центру повідомила про реалізацію загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!”

     Учасники зібрання обговорили також хід реалізації реформи децентралізації та участь громадськості у процесах об’єднання й розвитку територіальної громади. Голова Кам’янської сільської ради Юрій Волощук висловив власне бачення реформи та озвучив пропозиції, передусім – проведення широкої інформаційно-просвітницької роботи серед людей, які є безпосередніми учасниками реформи.

*   *   *

     Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:  вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62. Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.