назад
19.09.16

Кам’янеччина: виїзні прийоми та зустрічі з представниками влади провели фахівці місцевого центру

DSC 0017     Зустрічі з представниками влади та виїзні прийоми громадян провели працівники Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час об’їзду населених пунктів, розташованих на території обслуговування центру.

     15 вересня начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Задорожна та в. о. начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Вадим Пархоменко здійснили робочий візит до смт Старої Ушиці.

     Задля реалізації спільних дій, спрямованих на удосконалення процесу надання БПД у регіоні, представники місцевого центру та Староушицької селищної ради підписали меморандум про співпрацю, у якому визначили механізм взаємодії між центром та селищною радою.

     У рамках виконання меморандуму Вадим Пархоменко та селищний голова Андрій Котульський одразу домовилися про організацію мобільного консультативного пункту, який буде працювати кожний третій четвер місяця на базі Староушицької селищної ради.

     Цього ж дня, для кращого інформування мешканців Кам’янеччини про роботу місцевого центру, Аліна Задорожна та Вадим Пархоменко взяли участь у робочій нараді бібліотекарів Кам’янець-Подільського району. Присутнім розповіли про порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, правові послуги, що їх надають у місцевому центрі та бюро правової допомоги, а також про категорії громадян, які мають право на адвоката за державний кошт.

     Відтак працівники центру зустрілися з підопічними Китайгородського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів і розповіли їм про можливість отримати безоплатну правову допомогу, яка гарантується державою згідно зі ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», а також ознайомили з переліком соціально незахищених категорій громадян, які мають право вторинну правову допомогу.  Окремо зазначили, які документи необхідно мати для звернення до місцевого центру. Принагідно у будинку-інтернаті провели прийом громадян. До фахівців із питанням земельного характеру звернувся один чоловік.

     Крім того, Аліна Задорожна та Вадим Пархоменко провели робочі зустрічі із керівництвом Китайгородської, Грушківської, Крушанівської та Вихватнівської сільських рад Кам’янець-Подільського району. Традиційно посадовцям повідомили про діяльність центрів безоплатної правової допомоги, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги в кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Серед працівників сільських рад розповсюдили методичні рекомендації щодо організації ними надання БППД, а також інформаційні буклети та плакати з контактними даними Кам’янець-Подільського місцевого центру. 

{gallery}img/novyny/2016/09_Veresen/19_01{/gallery}