назад

Кар’єрний форум у Кам’янці-Подільському: студентам розповіли про переваги й труднощі юридичного фаху

k forum2     У Кам’янці-Подільському, на базі Кам’янець-Подільського податкового коледжу, відбувся кар’єрний форум для молоді «Компетенції для успішної кар’єри: погляд роботодавців». Організатори заходу мали на меті створення єдиної ефективної системи взаємодії між владою, службою зайнятості, роботодавцями, навчальними закладами, соціальними партнерами в напрямку професійної орієнтації молодих людей.

     З-поміж учасників заходу, який відбувся 22 листопада, – і директор Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентин Бартиш. Керівник місцевого центру розповів студентам про професію юриста, її переваги та труднощі, з якими зіштовхуються правники. Насамперед він наголосив, що юрист – це захисник права і справедливості, який несе великий тягар відповідальності, адже від роботи фахівця залежать долі людей, підприємств і навіть держав.k forum1

     Окремо Валентин Бартиш пояснив присутнім основні норми трудового законодавства, зокрема вимог при прийомі на роботу, вказав, які ризики можуть очікувати тих, хто шукає роботу, та яких помилок вони припускаються під час працевлаштування.

     До розмови також долучилися представники органів місцевого самоврядування, поліції, місцевого підрозділу Державної фіскальної служби та банку. Кожен з них ознайомив майбутніх юристів, податківців, бухгалтерів зі специфікою роботи своєї галузі. 

     Треба відзначити, що організатори обрали вдалий формат заходу – прес-брифінг, що дало можливість активно спілкуватися та обмінюватися чіткими, короткими тезами.

*   *   *

     Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:  вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62. Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.