назад

Вільногірське бюро правової допомоги відзначило другу річницю роботи

1Наприкінці листопада Вільногірське бюро правової допомоги відзначало другу річницю роботи. З цього приводу фахівці підбили підсумки діяльності бюро.

Так, за час роботи було зареєстровано 1908 звернень громадян, з яких 1802 отримали безоплатну первинну правову допомогу – роз’яснення, консультації правового характеру, в тому числі допомогу в складані заяв, скарг та інших документів правового характеру. 106 особам було надано вторинну правову допомогу – складання процесуальних документів та представництва інтересів у суді. Найбільше громадян звернулося до бюро стосовно вирішення питань з сімейного права (667 звернення), спадкового права (180 звернень), цивільного права (170 звернень), житлового права (113 звернень), а також соціального забезпечення (421 звернень).

Також за час діяльності бюро безоплатну вторинну правову допомогу отримали:

–          66 осіб, які перебувають під юрисдикцією України і їхній середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;

–          7 внутрішньо переміщених осіб;

–          2 дитини, позбавлені батьківського піклування;

–          31 ветерана війни та особи, на яких поширюється діяЗакону України“Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Протягом двох років з метою підвищення правової обізнаності громадян, працівниками бюро Оксаною Нужною та Наталією Савчук було проведено 100 правопросвітницьких заходів, в тому числі робочих зустрічей та спільних прийомів громадян з представниками органів місцевого самоврядування. А також опубліковано в ЗМІ і на офіційному сайті Вільногірської міської ради численні статті правового характеру та роз’яснення положень чинного законодавства.

За два діяльності бюро налагоджено співпрацю з Вільногірською міською радою Дніпропетровської області та представниками підприємств, установ, організацій, що розташовані на території міста та з якими було укладено домовленість про співпрацю в майбутньому.

Нагадуємо, що якщо ви або ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до Вільногірського бюро правової допомоги за адресою: м. Вільногірськ, вул. Центральна, 43 (2-й поверх). Графік роботи: понеділок-четвер з 8.00 год. до 17.00 год. п’ятниця з 8.00 год. до 15.45 год. (без перерви на обід), телефон: (05653) 3-51-61, vilnohirske@legalaid.dp.ua.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).