назад

Карлівський адвокат допоміг недієздатній особі отримати спадщину

LLLДо Першого полтавського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік та повідомив, що він є опікуном недієздатної громадянки Ч., яка потребує безоплатної вторинної правової допомоги. ЇЇ проблема полягала в тому, що після смерті її матері відкрилась спадщина у вигляді земельної ділянки. Інший спадкоємець, рідний брат заявниці, звернувся до нотаріуса про прийняття спадщини раніше, не повідомивши про наявність інших спадкоємців. Нотаріус видав свідоцтво про право на спадщину як одноособовому спадкоємцю.

Коли про це дізналась заявниця, вона звернулась до нотаріуса про внесення змін до свідоцтва про право на спадщину брата та видачу їй свідоцтва про право на спадщину на ½ земельної ділянки, проте на час звернення брат громадянки Ч. помер, тому внести зміни нотаріус не має повноважень.

Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги після перевірки належності до категорії відповідно до ст.. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», громадянці Ч. було призначено адвоката Максимова Валерія.

Адвокат вивчив всі обставини справи, підготував позовну заяву та представив інтереси клієнтки. Завдяки вірно обраній правовій позиції адвоката, позовні вимоги громадянки Ч. були задоволені в повному обсязі та визнано за нею право власності на ½ частину земельної ділянки в порядку спадкування за законом.