назад

Керівна рада директорів системи надання БВПД Житомирщини: підсумки роботи та плани на 2018 рік

KR126 грудня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання БВПД Житомирщини.

Засідання пройшло під головуванням директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександра Гербеди. Окрім членів Керівної ради на засіданні були присутні: заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський, начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Марина Куратова.

KR2
На порядку денному розглядались питання:
– Підбиття підсумків роботи Регіонального та місцевих центрів за 4 квартал 2017 року.
– Аналіз проведення моніторингу діяльності місцевих центрів за 2017 рік.
– Розгляд, обговорення проектів річних планів МЦ та регіонального плану на 2018 рік.

KR3
Олександр Гербеда акцентував увагу на важливості виконання плану заходів з активізації надання безоплатної первинної правової допомоги та долучатися до роботи із захисту прав осіб з інвалідністю, організованої Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області, подальшому поширенні в електронних та друкованих регіональних засобах масової інформації, на офіційних веб-сайтах регіонального центру інформації про завдання і функції бюро правової допомоги, адреси їх місцезнаходження, контактні телефони.

KR4
Про розроблені проекти планів діяльності центрів на 2018 рік розповіла заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська. Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк підкреслила, що подані плани розроблені відповідно до 4 пріоритетів, що затверджені стратегією Міністерства юстиції та лягли в основу середньострокових пріоритетів Уряду до 2020 року, а саме:
1. Переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад.
2. Створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж БПД.
3. Децентралізація системи БПД.
4. Розбудова комплексної інформаційно-аналітичної системи забезпечення надання БПД та впровадження інших новітніх інформаційних технологій.
Результати моніторингу місцевих центрів представила начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко. Вона рекомендувала покращити роботу з адвокатами в частині звітування ними за отриманими дорученнями, підготувати листи-повідомлення адвокатам, які не прозвітувалися за виданими дорученнями.

Привести ведення діловодства та кадрової документації відповідно до вимог чинного законодавства.

KR5