назад

Керівництво Регіонального центру взяло участь у роботі Прикарпатського юридичного форуму

Напередодні Дня юриста директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській область Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук взяли учать в роботі Прикарпатського юридичного форуму, який проводився партнерами системи БПД Університетом Короля Данила.

Захід засновано Університетом Короля Данила як міжнародний простір для обговорення найважливіших аспектів юридичної діяльності та практики. Це осередок для вільного й відкритого спілкування представників юридичних професій та наукової спільноти, проведення відкритих дебатів й тематичних панельних дискусій.

Програма Прикарпатського юридичного форуму «Функціонування державних інституцій та доступ до правосуддя в умовах воєнного стану» включала в себе такі питання, як функціонування державних інституцій та доступу до правосуддя в умовах воєнного стану та в яких умовах працюють різні правоохоронні структури, а саме поліція, судова система, структури юстиції, ювенальні прокурори, прокуратура, адвокатура, безоплатна правова допомога з початком військової агресії росії на території України, захист прав людини за умов збройної агресії проти України.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук взявши участь у дискусії, наголосив на необхідності покращення співпраці в частині здійснення захисту затриманих осіб, у тому числі підозрюваних та забезпечення їх рівного доступу до правосуддя.

У роботі панельних дискусій взяли участь адвокати, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги, начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Вікторія Васильчук, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотримання прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України Марія Кравецька, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода тощо.