назад

Про досвід системи БПД Львівщини в запобіганні та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству говорили на тренінгу для поліцейських області

У Львівському державному університеті внутрішніх справ відбувся тренінг для поліцейських, де їх навчають запобігати та протидіяти домашньому та гендерно зумовленому насильству. Про досвід системи безоплатної правової допомоги Львівщини розповіла заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович.

На початку лекції заступник директора розповіла про структуру системи безоплатної правової допомоги Львівщини. Згодом, навела статистичні дані щодо звернень по безоплатну правову допомогу від жертв домашнього насильства.

«Якщо порівняти звернення по юридичні консультації та потребу в адвокатові за 2021 та 2022 роки, то можна спостерігати тенденцію  різкого збільшення звернень саме по адвокатську допомогу в цьому році. Можна зробити висновок, що це також заслуга і нашої правопросвітницької діяльності», – розповідає Віра Іськович.

Окрім статистичних даних, заступник директора навела також перелік документів, які необхідно надати для отримання вторинної правової допомоги та наголосила на важливості комунікації між структурами для ефектного запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.