назад

Керівники регіональних центрів з надання БВПД у Херсонській і Миколаївській областях обмінялися досвідом у сфері захисту прав людини

23 вересня директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва побувала з робочим візитом в Регіональному центрі з надання БВПД у Миколаївській області і зустрілась зі своєю колегою Наталією Гнатушою.

Обидві директорки обмінялися напрацюваннями щодо ефективної взаємодії з органами державної влади та місцевого самоврядування. Директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша ознайомила гостю з роботою відділів центру і поділилася позитивними результатами реалізації пілотного проекту “Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину” в Миколаївській області, а також розповіла про проект «Сімейні радники», які спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, представниками державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагають громадянам отримувати необхідну інформацію з питань сімейного права та захищатимуть їхні права.

Сторони обговорили актуальні питання захисту громадян у кримінальних провадженнях, поділилися досвідом у вирішення проблемних питань, а також разом з директором Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олегом Матвієнком приділили увагу наданню безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Обмінялися досвідом та поділилися практикою у сфері захисту прав людини, напрацьованою центрами з надання БВПД у Миколаївській та Херсонській областях.

Окрім того, не залишилося поза увагою і питання організації моніторингу роботи місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Заступник директора Євген Мороховець розказав, як здійснюється контроль та оцінювання якості наданих фахівцями місцевих центрів консультацій, як проходить дослідження «Таємний клієнт», анкетування клієнтів тощо.